Vid vår senaste nätverksträff fick vi för första gången ta del av två externa presentationer, då Startup Sweden och Trilo berättade om sina verksamheter. Avslutningsvis berättade Felicia Provender om sitt startup Healthgoing. Det var en lyckad och varierad kväll som triggade många spännande tankar!

Marcus från Startup Sweden, Linus från Trilo och Felicia från Healthgoing.

Tillväxtverket – Startup Sweden
Först ut var Marcus Liu som jobbar som ansvarig för Tillväxtverkets satsning “Startup Sweden” som kortfattat är ett boot camp för digitala startups där man på en vecka får slipa på sin pitch, möta investerare och inte minst pitcha på Sweden Demo Day.  Tio bolag blir utvalda till varje batch och det är fyra batcher per år, Startup Värmland har genom Workwide redan haft en representant som blivit uttagen och gått igenom campet – fråga gärna Filip eller Simon på Workwide om ni funderar på att söka!

Trilo
Efter presentationen från Marcus så var det dags för en annan alumn från Startup Sweden; nämligen Trilo Interactive. Trilo gör interaktiva appar med syftet att uppmuntra barn till en rolig läs- och skrivträning. Bolaget presenterades av Linus Lundberg som är en av Trilos grundare.
Linus och hans gäng på Trilo har verkligen gjort ett grymt jobb med att ta fram snygga appar som fångar barnen i en miljö de är vana vid att röra sig i. Trilo har även lyckats bevisa att de är helt rätt ute genom att ha över 340.000 downloads av sina appar, både i Sverige och i USA – grymt!

Healthgoing
Sist ut denna träff var vår egen medlem Felicia Provender som presenterade sitt startup Healthgoing. Genom en unik filtreringsfunktion kan Healthgoing ge användaren kvalitetssäkrade och nyttiga recept helt anpassat efter behov. Låt säga att du vill ha ett recept som inkluderar några saker från din kyl & skafferi, men exkludera exempelvis gluten, fläskkött eller nötter. Då ställer du bara in detta på Healthgoing och får sedan helt anpassade recept enligt dina önskemål! Felicia är fortfarande i ett tidigt skede i sin resa och fick rikligt med feedback från både medlemmar och gäster efter sin presentation.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *