Ny träff och två extremt intressanta (och olika) områden stod i fokus på denna träff när två Startup Värmland-medlemmar presenterade sina verksamheter – den ena inom e-Commerce och den andra inom Virtual Reality. Med en e-Commerce-marknad på några triljoner dollar och där i princip alla i den moderna världen någon gång har handlat online så är ju den stora frågan hur du, med din shop ska få folk att handla hos just dig? Detta är en ganska stor skillnad jämfört mot VR-marknaden som är i sin linda och där man hellre pratar om den potentiella, framtida marknaden och inte minst användningsområden för VR. Marknaden för VR omsatte 2016 $1.8B och ca. 6.3M VR-headset fick en ägare. Statistiken räknar ej med Google Cardboard som skeppat 10M enheter sedan starten 2014. Helt klart spännande områden som mynnade ut i spännande diskussioner! Träffen avslutades med att skjuta Zombies i VR-miljö.

BeWooden
BeWooden är ett bolag som säljer handtillverkade modeaccessoarer av högsta kvalité. Av deras namn att döma så är det kanske inte helt oväntat att en central del i varje accessoar innehåller trä – något som vi värmlänningar vet ett och annat om. 😉
BeWoodens Jan Klimicek pratade mycket om branding och marknadsföringskanaler/strategier för att etablera ett nytt varumärke på en väldigt tuff fashion-marknad. BeWooden producerar en rad olika accessoarer och med riktigt hög kvalité, så hög att de står rakryggade och erbjuder livstidsgaranti på sina produkter(!). Gå in och kolla på BeWoodens produkter här: www.bewooden.se

Daydrop News
Daydrop News presenterades av Startup Värmland-medlemmen Martin Hamilton. Daydrop är fött ur The Great Journey som är en VR-satsning där team-/projektgrupper sätts ihop för att på några månader få fram VR-produkter, ett bra projekt tycker vi på Startup Värmland! Om man vill läsa mer om The Great Journey och kanske ansluta sig till någon projektgrupp så kan man göra det på deras hemsida eller kontakta någon av kontaktpersonerna – projektet körs i Karlstad Innovation Park.
Så vad är då Daydrop News? Daydrop News är en VR-app för att konsumera nyheter i, där du kan navigera över jorden och gå in på länder och nyheter som du är intresserad av. Väl i en nyhet så ser du den i 360° i ditt VR-headset – detta gör att du i ett nyhetsklipp kan titta runt och se vad som händer i detalj, och du får genom Daydrop en mycket personligare upplevelse av nyheten då det känns som att du är på plats.

Jan Klimicek – BeWooden
Martin Hamilton – Daydrop News

Partnerskap
Vi har inlett en del partnerskap i Startup Värmland som vi kommer att annonsera lite längre fram och vi har dörren öppen för dig / ditt företag! Om du känner att du vill hjälpa Startup Värmland och därmed startup-scenen i Värmland så är du varmt välkommen att höra av dig via vårt kontaktformulär på hemsidan. Tack!
PS. Startups eller entreprenörer i tidiga skeden är självklart också välkomna att höra av sig om medlemsförfrågan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *